Germania închide accesul călătorilor veniți din Portugalia și Rusia, din cauza reizbucnirii pandemiei în aceste două țări. Începând de marți, doar cetățenii și rezidenții germani care se întorc vor mai putea intra în Germania.

Germania a clasificat Portugalia și Rusia drept țări cu risc și a interzis majoritatea sosirilor din aceste țări. Începând de marți, numai cetățenii și rezidenții germani vor avea voie să călătorească în Germania din Portugalia și Rusia, iar aceștia vor intra două săptămâni în carantină, indiferent că au teste negative Covid sau că sunt vaccinați.

Atât Rusia, cât și Portugalia raportează în prezent o creștere a cazurilor de infectare cu varianta Delta (indiană) a coronavirusului. Autoritățile germane de sănătate au emis avertismente repetate cu privire la rîspândirea acesteia, iar oficialii se așteaptă ca tulpina Delta să devină dominantă în Germania până în toamnă.
Pe lista țărilor de risc mai sunt, alături de Portugalia și Rusia, alte 14 țări, inclusiv Marea Britanie, India, Africa de Sud și Brazilia.

Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron au cerut liderilor UE o decizie fermă în privința călătoriile spre și dinspre Marea Britanie.

Sursă alternativă: Reuters

Folosim cookies