Germania a clasificat Portugalia și Rusia drept țări cu risc și a interzis majoritatea sosirilor din aceste țări. Începând de marți, numai cetățenii și rezidenții germani vor avea voie să călătorească în Germania din Portugalia și Rusia, iar aceștia vor intra două săptămâni în carantină, indiferent că au teste negative Covid sau că sunt vaccinați.

Atât Rusia, cât și Portugalia raportează în prezent o creștere a cazurilor de infectare cu varianta Delta (indiană) a coronavirusului. Autoritățile germane de sănătate au emis avertismente repetate cu privire la rîspândirea acesteia, iar oficialii se așteaptă ca tulpina Delta să devină dominantă în Germania până în toamnă.
Pe lista țărilor de risc mai sunt, alături de Portugalia și Rusia, alte 14 țări, inclusiv Marea Britanie, India, Africa de Sud și Brazilia.

Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron au cerut liderilor UE o decizie fermă în privința călătoriile spre și dinspre Marea Britanie.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday