Cehia. O tornadă (fenomen mai rar în Europa) a devastat joi seara mai multe localități de la granița cu Austria. Vântul de peste 270 de Km/h a distrus acoperișuri, a răsturnat mașini și a rănit câteva sute de persoane.

Este probabil cea mai puternică furtună din istoria modernă a Cehiei și prima tornadă din ultimii trei ani. Filmele postate pe rețelele de socializare și pe site-urile de știri arată puterea cu care a lovit furtuna, dar și surpriza locuitorilor, care păreau preocupați să filmeze pâlnia tornadei.


Televiziunea cehă a anunțat că aproximativ șapte orășele au fost  devastate, iar un oficial al municipalități din Hrusky, citat de agenția cehă de stat, a spus că jumătate din oraș a fost practic pusă la pământ.

Echipe de salvare din toată țara dar și din țările vecine au intervenit pentru căutarea și salvarea persoanelor rănite. Există mai multe rapoarte privind existența a 150-200 sau chiar 300 de persoane rănite și informații, neconfirmate deocamdată, privind decesul mai multor victime.

Sursă alternativă: BBC

Folosim cookies