Noul model este denumit 296 GTB și Ferrari a pus un film de prezentare al lui, făcut la Maranello. Este un hibrid plug-in, al treilea hibrid Ferrari care intră în producție de serie, la un preț de pornire de 269 de mii de euro și care poate urca până la 302 mii de euro, în versiunea “Assetto Fiorano”.


296 GTB va fi echipat cu un motor turbo cu 6 cilindri (V6) și poate atinge o viteză maximă de 330 km/h. Autovehiculele Ferrari sunt de obicei propulsate de motoare V8 sau V12, mai puternice dar și mai poluante. Cu toate acestea, motorul V6, compus cu un motor electric de 122 KW, poate produce o putere totală de 830 cai. La fel ca SF90 Stradale, 296 GTB asigură o autonomie de 25 de kilometri numai electric, silențios, pentru deplasările în oraș.

Primele livrări ale modelului 296 GTB sunt așteptate în primul trimestru al anului 2022, în Europa. Compania italiană a promis primul său model complet electric în 2025.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday