Declarația a fost făcută la Berlin, în timpul unei conferințe de presă comune, pe care Draghi a ținut-o alături de Angela Merkel. Cu toate acestea, președintele federației italiene de fotbal, Gabriele Gravina, a negat ulterior “categoric” că ar încerca să mute meciul de la Wembley la Roma.

Munchen s-a oferit, de asemenea, să găzduiască finala din 11 iulie a Euro 2020, premierul landului Bavaria, Markus Söder, declarând că orașul este pregătit pentru un astfel de eveniment de amploare: “Am fi oricând fericiți să mai organizăm încă un meci”, a spus el. Alți lideri politici din Germania spun că, deși este firesc ca organizarea Finalei pe Wembley să rămână deocamdată “planul A”, ar fi înțelept ca UEFA să aibă pregătit și un “plan B”.

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este într-adevăr în creștere în Marea Britanie și a depășit zece mii pe zi, după ce scăzuse la doar 1.500 pe zi, la începutul lunii mai, iar creșterea este de peste 30% de la o săptămână la alta.

În schimb, Italia și Germania au acum aproximativ 500 de cazuri noi pe zi.

În acest moment, în Marea Britanie se poartă ample dezbateri legate de ridicarea obligativității carantinei pentru persoanele vaccinate care sosesc din străinătate. Guvernul intenționează să facă acest pas pe 19 iulie, la o săptămână după finala Euro 2020, dar sunt voci care spun că decizia ar putea fi devansată pentru 5 iulie.

Surse alternative: Deutsche Welle, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday