• Analiza Reuters a adăugat ultimele date din țări sud-americane, așa cum ar fi Paraguay, Argentina sau Uruguay, cu o mortalitate mare în ultima săptămână, pentru a conchide că pragul de 4 milioane de decese înregistrate oficial, la nivel mondial, a fost depășit joi, 17 iunie, în timp ce Universitatea Johns Hopkins din SUA a raportat deocamdată 3,84 milioane, iar Worldometers 3,857 milioane.
  • Reuters observă că, în timp ce numărul de noi cazuri și decese a scăzut în țări precum SUA și Marea Britanie, mai multe națiuni cu deficit de vaccinuri înregistrează creșteri, din cauza variantei Delta (indiană) care devine dominantă din întreaga lume.
  • A fost nevoie de peste un an pentru ca numărul de decese Covid să atingă 2 milioane, în timp ce următoarele 2 milioane au fost înregistrate în doar 166 de zile.
  • Primele cinci țări după numărul total de decese – SUA, Brazilia, India, Rusia și Mexic, însumează aproximativ 50% din totalul deceselor din întreaga lume
  • Peru, Ungaria, Bosnia, Republica Cehă și Gibraltar au cele mai mari rate de deces, raportate la populație.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday