Compania farmaceutică germană CureVac, de care s-au legat primele speranțe privind dezvoltarea unui tratament anti-Covid la începutul pandemiei, a dezvăluit rezultate dezamăgitoare, după teste pe 40 de mii de oameni. Cu o eficiență de doar 47%, acesta ar fi unul dintre cele mai puțin eficiente vaccinuri testate pentru coronavirus și probabil nu va mai intra în producția de serie.

Acțiunile CureVac pe bursa de la New York au scăzut cu 50%, deoarece se spera că acest vaccin va putea ajuta la satisfacerea cererii globale și la combaterea pandemiei.

Compania consideră că rezultatele slabe ale vaccinului au fost cauzate de faptul că el a fost testat în condițiile noilor tulpinilor de virus care circulă în 10 țări din America Latină și Europa, unde au fost efectuate studiile. CureVac a declarat că 13 tulpini diferite au fost identificate la voluntarii incluși în studiu. Cu toate acestea, datele din Marea Britanie ale BioNTech/Pfizer au confirmat o eficiență mare (96%) a vaccinului său în prevenirea spitalizării celor infectați cu varianta Delta (indiană).

Ca și în cazul vaccinurilor Moderna și Pfizer, cel de la CureVac folosește ARN-mesager, dar acesta este natural și nemodificat, iar dozajul este mai mic, de 12 micrograme, comparativ cu 100micrograme la Moderna și 30micrograme la Pfizer. CureVac a spus că va continua studiile pentru îmbunătățirea vaccinului său pentru a-i testa eficiența la două doze și va decide calea cea mai adecvată de urmat după evaluarea datelor finale ale studiului.

În această săptămână, comapnia americană Novavax a declarat că vaccinul său pe bază de proteine ​​are o eficiență de 90% în combaterea coronavirusului, față de 95%, cât au vaccinurile Moderna și Pfizer.

Sursă alternativă: Financial Times

Foto: Viewimage | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday