La New York, evenimentul a fost marcat într-o festivitate specială, în Manhattan, cu focuri de artificii, 70% din populația adultă vaccinată (cu cel puțin o doză) reprezentând 50% din totalul populației. Deși statul New York elimină majoritatea restricțiilor pandemice, firmele sunt libere să-și impună propriile măsuri de precauție, dacă vor considera necesar.


Atât New York, cât și California, cele mai populate state americane, vor respecta în continuare ghidul CDC, care a recomandat ca persoanele nevaccinate să poarte măști în interior peste tot în spațiile publice închise. Cinematografele nu vor mai trebui să lase locuri libere între spectatori, iar restaurantelor li se permite din nou organizarea de evenimente private, iar limitarea numărului de clienți dintr-un magazin este eliminată, dar abia acum. Purtarea măștii de protecție rămâne însă obligatorie pentru toată lumea în școli, la metrou, pe arenele sportive mari, în spitale și case de îngrijire medicală și în penitenciare. 

Statul New York s-a aflat în carantină mai bine de 15 luni, iar restricțiile au afectat economia și au dus la închiderea definitivă a unor companii, în special în orașul New York. Din punct de vedere economic, California a trecut mai bine prin pandemie și decât New York și decât celelalte state americane, deși sectorul său turistic a fost semnificativ afectat, iar șomajul este patru procente mai mare decât înainte de criză, din cauza disponibilizărilor din restaurante, și hoteluri. În acest timp, la New York, doar 12% dintre lucrători s-au întors la birouri, ceilalți continuând să lucreze de acasă.

Experții spun că procentul persoanelor vaccinate ar trebui să fie de cel puțin 70% pentru a putea fi atinsă imunitatea colectivă, deși acest lucru nu funcționează la fel în toate situațiile epidemice, iar acest procent nu este determinat cu certitudine.

Sursă alternativă: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday