De asemenea, guvernul a aprobat organizarea de mitinguri electorale cu cel mult o mie de persoane.

Principalele declarații ale șefului DSU, Raed Arafat:

  • Despre participarea la meciul din optimi de la EURO 2020 , cu până la 50% din capacitatea Arenei Naționale: În cazul în care se depășește 25%, va fi permis doar accesul celor vaccinați împotriva Covid, care au trecut prin boală sau sunt testați. 
  • Extinderea numărului de persoane care pot participa la nunți și botezuri la 200 în interior și cu asigurarea a unui spațiu de doi metri pătrați de persoană, cu condiția de a fi vaccinați, testați sau trecuți prin boală. 
  • La evenimentele în aer liber aferente campaniei electorale pentru alegerile locale parţiale din 27 iunie pot participa maximum o mie de persoane.
  • Până la 1 iulie, se va face o analiză, și alte măsuri vor fi anunțate înainte de 1 iulie, dacă este cazul.

Referitor la nunți, Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență subliniază că toți participanții trebuie să fie persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Totodată, la stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu se iau în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

Dacă în cadrul evenimentului nu sunt testate sau vaccinate toate persoanele participante, rămâne în vigoare regula cu 50 de persoane dacă evenimentul are loc la interior și 70 dacă are loc la exterior. Dacă evenimentul are loc în exterior, iar toți participanții sunt vaccinați sau testați anti-Covid, atunci poate participa un număr nelimitat de persoane.

Anexa La HCNSU 38 Masuri

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday