Apple spune că actualizarea sistemului de operare va funcționa pe dispozitivele iPhone 6S și pe cele lansate după acesta.

  • Aplicația FaceTime va beneficia de sunetul spațial (3D) cu izolare vocală pe voce și blocarea zgomotelor ambientale.
  • SharePlay este un sistem de partajare video și audio, pentru muzică, emisiuni TV și filme, cu posibilitatea proiectării conținutului, dar numai pe un AppleTV, deocamdată.
  • O altă îmbunătățire semnificativă cu care vine iOS 15 este funcționarea grupurilor de socializare (chatul) și a modului în care pot fi trimise linkuri, muzică și conținut din alte aplicații, într-un model similar cu cel de pe WhatsApp.
  • Apple a reproiectat Centrul de notificări, iar acestea pot fi programate să apară în anumite momente, sau livrați în funcție de comportamentul utilizatrului, prin algoritmii de învățare automată ai Apple.
  • Compania susține că softul pentru poze poate citi textul dintr-o fotografie și chiar îl poate traduce, o funcție similară Google Lens.
  • Apple Wallet vine cu o îmbunătățire care va permite deschiderea mașinii sau a portbagajului, sau a ușii de la casă, dacă aceasta are o încuietoare inteligentă. Funcția va fi disponibilă în curând și în unele lanțuri hoteliere, care vor activa această funcție pentru oaspeții lor care au dispozitive compatibile cu iOS 15. De asemenea, în SUA aplicația Apple Wallet va putea prelua cărtea de identitate sau permisul de conducere.
  • Browserul Safari a fost reproiectat, cu bara de adrese în partea de jos.

Este posibil ca noul sistem de operare să ajungă pe piață alături de iPhone 13, probabil în septembrie 2021, dar versiunea beta, pentru dezvoltatori, este deja disponibilă și mai multe caracteristici ale acestuia vor ieși probabil la iveală în săptămânile următoare.

Sursă alternativă: CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday