Suspendarea licențelor are însă caracter temporar, în așteptarea unei evaluări de impact asupra mediului. Acțiunea blochează extinderea acordată de Donald Trump pentru dezvoltarea combustibililor fosili în Statele Unite, dar și eforturile autorităților statale din Alaska, care sperau să revigoreze activitatea de exploatare petrolieră.

Autorizațiile date de Trump în ianuarie 2021, cu câteva zile înainte de a părăsi Casa Albă au fost atacate imediat, inclusiv în justiție de către organizațiile de ecologiști și de grupurilor pentru protecția populației indigene. Biden, anunțase încă din campania electorală intenția de a proteja uriașul habitat pentru urșii polari și alte specii amenințate.

Revizuirea acordului de mediu presupune “examinarea deficiențelor juridice” a licențelor și va recomanda păstrarea, anularea sai modificarea acestora, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Afaceri Interne.

Biden a suspendat deja acordarea de noi licențe de exploatare pe terenurile și apele federale, care în acest moment furnizează un sfert din consumul național al SUA.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday