Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat, într-un interviu la Digi 24, că în acest moment România are în stoc peste un milion de doze de vaccin, iar luni vor mai sosi încă un milion de doze de la Pfizer și peste 500 de mii de doze de la AstraZeneca, însă apetitul pentru acest vaccin a scăzut, așa că pregătim un mecanism de revânzare sau de donație”.

Valeriu Gheorghiță a explicat că, pentru a evita riscul expirării dozelor de vaccin sunt distribuite permanent cele care au sosit inițial, dar o parte a dozelor de la AstraZeneca vor fi donate sau revândute: “Este adevărat că apetitul pentru acest vaccin a scăzut foarte mult și există un trend, la nivel european și se pregăteşte un mecanism de donaţie sau de revânzare către state terţe. Și foarte probabil că aşa se va întâmpla, vor fi probabil o parte donate, o parte vândute.”

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță cea mai mică rata de acoperire vaccinală se înregistrează în regiunea de nord-est (Moldova).

Duminică a fost înregistrat cel mai mic număr de persoane vaccinate într-o zi cu prima doză (19.610), cu excepția zilei de Paște când au fost imunizate 18.243 de persoane.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday