Informația privind plecare cursei din Belarus spre Lituania a fost furnizată la Digi 24 de comisarul european Adina Vălean.

Știrea inițială:

Un avion Ryanair care zbura, în această după amiază, din Grecia în Lituania a fost redirecționat către Minsk, iar imediat după aterizare, canalul de Telegram al opoziției a anunțat că Roman Protasevici, un fost editor al său, a fost reținut.

Belta, agenția de știri de stat din Belarus, a anunțat că președintele Lukașenko a dat personal ordinul de deturnare a avionului Ryanair către Minsk și că un avion de vânătoare MiG-29 a fost trimis pentru a escorta cursa comercială.

Potrivit Nexta, nu a fost găsită nicio bombă la bord, dar pretextul a fost folosit pentru debarcarea și percheziționarea pasagerilor, după care jurnalistul, în vârstă de 26 de ani, a fost reținut.

Președintele lituanian Gitanas Nauseda a acuzat Belarusul de o “acțiune urâtă”.

De la alegerile din august, Alexander Lukașenko a reprimat vocile disidente, multe persoane din opoziție părăsind țara pentru a nu fi arestate.

Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday