Ministerul pentru IT a transmis o notă, care nu a fost făcută publică, către Twitter, Facebook și alte rețele de socializare, în care argumentează cu faptul că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a numit tulpina care circulă în India și se răspândește acum în mai multe țări ca fiind B.1.617, iar orice referire la “indian” este falsă.

Termenii geografici au fost folosiți pentru a descrie o serie de alte variante, inclusiv Africa de Sud, Brazilia și Marea Britanie, iar denumirea tulpina indiană vine, la fel ca și în celelalte cazuri de la locul în care a fost prima dată secvențiată.

BBC arată că, în realitate, guvernul Indiei este confruntat cu critici severe cu privire la modul în care a administrat epidemia, iar luna trecută a ordonat Twitter și Facebook să elimine postările critice cu privire la unele dintre acțiunile sale. Din acest an, legislația indiană prevede “linii directoare destinate să reducă utilizarea abuzivă a rețelelor de socializare și răspândirea dezinformării”, iar în baza acestora guvernul poate cere eliminarea unui anume conținut, sub sancțiuni penale. Pentru Twitter, India este a treia cea mai mare piață din lume, iar guvernul face tot mai multe presiuni cu caracter vădit de cenzură, sub pretextul opririi știrilor false.

Identificată în toamna anului trecut, tulpina indiană are o mutație dublă și a afectat puternic țara începând de la sfârșitul lunii martie. Ea a circulat în paralel cu varianta britanică și, în două luni, India a devenit a doua țară, după SUA, cu peste 26 de milioane de cazuri de infectare și 300 de mii de decese.

Sursă: BBC

Foto: G0d4ather /Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday