Publicația Observer (afiliată The Guardian) a consultat o variantă de lucru a unui raport oficial al Sistemului de Sănătate din Anglia (PHE) care arăta că 13% dintr-un total de 2.111 de cazuri de infectare cu tulpina indiană a coronavirusului au fost identificate în școli, până la jumătatea lunii mai. Aceste informații au fost eliminate din raportul final, publicat pe 13 mai, cu câteva zile înainte ca guvernul să ia decizia de a elimina obligativitatea purtării măștii de către elevii de gimnaziu. De atunci și până acum, numărul total al cazurilor de infectare cu varianta indiană a urcat la 3.424, dar nu este clar câte dintre ele au fost identificate în rândul copiilor.

Potrivit publicației britanice, Guvernul Johnson a fost direct implicat în decizia de a elimina din raport pagina (una singură) referitoare la incidența variantei indiene în școli, înainte de publicare. Biroul prim-ministrului a recunoscut că este în corespondență cu oficialii PHE cu privire la prezentarea datelor, dar a negat cu tărie că aceasta ar fi constituit o “ingerință” sau o “presiune”. PHE a refuzat să comenteze dacă Downing Street a jucat un rol în decizie.

Grupul științific consultativ (SAGE) al guvernului britanic înclină spre amânarea pasului al treilea de relaxare, până la imunizarea unui număr mai mare de oameni. Până acum 37 de milioane de britanici au primit cel puțin o doză de vaccin, iar în Anglia raportul celor vaccinați a depășit 70% dintre persoanele de peste 18 ani.

Sursă: The Guardian/Observer

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday