De azi noapte nici armata israeliană nu a mai efectuat operațiuni în Gaza, nici Hamas nu a mai lansat rachete spre orașele israeliene.

Dar la Ierusalim, mii de oameni s-au adunat vineri în jurul moscheii Al-Aqsa, într-o rugăciune colectivă care s-a transformat apoi în manifestație. Poliția israeliană a tras grenade lacrimogene, iar manifestanții au aruncat cu pietre și bombe incendiare. Potrivit medicilor palestinieni, aproximativ 20 de manifestanți au fost răniți în ciocnirile cu poliția, care după o oră s-a retras pe poziții defensive.


În acest timp, în Gaza, palestinienii au ieșit din adăposturile antiaeriene, revărsându-se și îmbrățișându-se pe străzi și clamând o “victorie a rezistenței”, în ciuda pagubelor masive făcute de bombardamentele israeliene și a numărului semnificativ de morți (243, între care 66 de copii).

Acordul de încetare a focului a intrat în vigoare la ora locală 2 dimineața, în noaptea de joi spre vineri, probabil și în urma unei presiuni extraordinare făcute de Administrația Biden asupra guvernului israelian. Egiptul a anunțat că va trimite două delegații pentru a monitoriza încetarea focului.

Operațiunile militare au izbucnit pe 10 mai, tot după ciocniri în Iersualimul de Est, între protestatari palestinieni și poliția israelină.

Sursă alternativă: Associated Press

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday