Florin Cîțu a susținut o declarație de presă la finalul ședinței de guvern din această după-amiază. Printre altele, premierul a fost întrebat dacă vor mai exista relaxări ale restricțiilor, în eventualitatea în care România nu atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie:

Î: Am ajuns la 4 milioane de vaccinări cu o doză, dar sunt mai puțin de două săptămâni până la 1 iunie. Dacă nu atingem 5 milioane, vor mai fi relaxări? Sunt legate cele două?

R: Eu știu că se poate. Putem atinge 5 milioane, dar nu acesta este obiectivul, să atingem cifre, ci să depășim pandemia. Nu putem face asta decât prin vaccinare. Faptul că am venit cu câteva măsuri mai rapid, a fost pentru că ne-am vaccinat și am văzut că vaccinarea a dus la o reducere a ratei de infectare. Românii au înțeles mesajul și se vor vaccina pentru sănătate. (Deci vor exista relaxări chiar dacă nu atingem pragul de 5 milioane?) La 1 iunie vor exista relaxări”, a răspuns premierul Cîțu.

Reamintim, din 14 mai, purtarea măștii nu mai este obligatorie în exterior (cu unele excepții) și se poate circula pe timpul nopții. Totodată, la aceeași dată, s-au redeschis sălile de fitness.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday