Un purtător de cuvânt al Procurorului General din statul New York a declaat pentru CNN că investigația civilă a devenit acum una penală, precizând că nu mai poate adăuga alte detalii pentru moment.

Presa americană caută posibilele fapte pentru care firma fostului președinte ar fi putut ajunge în această situație. Astfel, Bloomberg observă că unul dintre obiectivele investigației civile ale procuraturii din New York a fost evaluarea proprietății Seven Springs, care se întinde pe 86 de hectare Westchester County, în periferiile orașului New York. Trump Organization s-a folosit de această proprietate (de conservarea ei) pentru a obține, în 2015, o deducere fiscală de 21 de milioane de dolari.

Inițial, printre verificările procurorilor au fost și plățile făcute de către Organizația Trump în 2016, prin Michael Cohen, avocatul personal al lui Donald Trump, către femeile care pretind că au avut relații plătite cu miliardarul american, înainte ca acesta să intre în cursa electorală. Ulterior însă, procurorii au început să verifice și declarațiile fiscale și tranzacțiile companiei, care a beneificat atât de linii de credit cât și de scutiri semnificative de impozite.

Bloomberg a aflat că, în ultima perioadă, procurorii s-au concentrat pe tranzacțiile financiare dintre compania lui Trump și familia lui Allen Weisselberg, directorul financiar al organizației, un efort ce ar putea avea scopul de a-l determina pe omul care cunoaște cel mai bine finanțele lui Trump să coopereze în ancheta împotriva acestuia.

Știrea vine la câteva săptămâni după ce Michael Cohen, avocatul personal al fostului președinte Donald Trump, a recunoscut că a fost audiat de mai multe ori de către procurorul districtual din Manhattan și a declarat pentru Business Insider că “Pe măsură ce procurorii examinează mai multe documente, se pare că problemele pentru Donald Trump continuă să apară. În curând, Donald și asociații săi vor fi trași la răspundere pentru acțiunile lor”.

Surse alternative: CNN, Bloomberg, Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday