Joe Biden și soția sa, Jill, au raportat o scădere a veniturilor în 2020, în special din cauza campaniei electorale ce nu i-a mai permis pe atunci fostului vicepreședinte să participe la conferințe (plătite) și să facă lansări de cărți, principalele sale surse de venit. Declarația depusă la Fisc arată venituri de 607.336 de dolari în 2020, în scădere de la 985.223 dolari, în 2019. De asemenea, familia Biden a raportat dețineri în numerar și plasamente (investiții) între 1,2 și 2,88 milioane de dolari.

Fostul președinte Donald Trump a refuzat în repetate rânduri să-și publice declarația fiscală, dar New York Times a raportat în 2020 că acesta nu a plătit taxe pe venituri în 10 din ultimii 15 ani, profitând de o legislație favorabilă oamenilor de afaceri care sunt pe pierdere. După ce a devenit președinte, Donald Trump a plătit impozite federale pe venit de doar 750 de dolari în 2016 și 2017.

Publicarea declarațiilor fiscale ale lui Biden vine într-un moment în care noul președinte încearcă să obțină în Congresul SUA o dublare a impozitării celor cu venituri din capital (din dividende) de peste 1 milion de dolari pe an.

Potrivit Casei Albe, vicepreședintele Kamala Harris și soțul acesteia Doug Emhoff au avut în 2020 venituri de aproape 1,7 milioane de dolari, cea mai mare parte proveniți din salariul de la firma de avocatură la care lucrează Emhoff.

Sursa: Bloomberg, People

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday