• În luna martie 2021, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 13% ca serie brută și cu 0,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.
  • Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a fost mai mare cu 13,4%, pe fondul instituirii stării de urgență, din 15 martie 2020.
  • În perioada 1.I – 31.III.2021, comparativ cu perioada 1.I – 31.III.2020, producţia industrială a crescut cu 2,9% ca serie brută și cu 3,3% serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Industria prelucrătoare și producția de energie au atins în martie 2021 cele mai mari niveluri de producție, raportat la luna martie din ultimii cinci ani. Acest lucru poate fi explicat prin reluarea comenzilor de export (industria auto are cea mai mare pondere atât în industria prelucrătoare, cât și în total exporturi) dar și pentru că luna martie a fost mai friguroasă în 2021, determinând o cerere mai mare de energie electrică și termică.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday