“Libertate!” a fost motto-ul campaniei lui Ayuso, care a profitat din plin de oboseala alegătorilor față de restricțiile antiepidemice impuse de guvernul central, potrivit Reuters. Rezultatele preliminare arată că partidul lui Ayuso (Partidul Popular, de dreapta) a obținut 65 de locuri din cele 136 ale parlamentului regional, adică 43%, față de doar 30 de locuri în 2019. Ayuso va avea și sprijinul Vox, un partid de extremă dreapta, care a câștigat un loc în plus față de cele 12 pe care le avea în parlamentul regional până acum.

Socialiștii prim-ministrului Pedro Sanchez au trecut de la 37 de locuri la 24, iar partidul de centru-dreapta Ciudadanos s-a prăbușit, pierzând toate cele 26 de locuri pe care le-a obținut acum doi ani și, conform rezultatelor preliminare, nu va mai intra în consiliul regional.

Reuters mai observă că Partidul Popular, care a controlat regiunea Madrid în ultimii 26 de ani, ar putea primi un impuls la nivel național de la rezultatele bune din Capitală. În parlamentul național, PP este al doilea cel mai mare partid după socialiștii aflați la guvernare.

Regiunea Madrid, cu șapte milioane din cele 47 de milioane de persoane din Spania, este cea mai afectată de pandemie, cu un număr de cazuri noi cu 50% mai mare decât media națională dar și cu cea mai mare ocupare a locurilor de terapie intensivă.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday