Zeci de mii de oameni s-au adunat la baza muntelui Meron, nordul Israelului, cei mai mulți dintre ei evrei ultrareligioși, la comemorarea rabinul Shimon Bar Yochai, al cărui mormânt, aflat la baza muntelui, este considerat un loc sfânt în Israel.

Nu este clar dacă busculada a pornit ca urmare a prăbușirii uneia dintre structurile amplasate la fața locului, sau dacă o parte a participanțiilor au alunecat pe scări, provocând busculada ce a urmat. Camerele de luat vedere au surprins o evacuare haotică, iar potrivit serviciilor de urgență, aceasta a provocat cele mai multe victime. În timp ce mulțimea s-a repezit spre ieșiri, unii participanți au căzut la pământ și au fost călcați în picioare sau striviți.

Rapoartele inițiale au indicat 38 de morți și 65 de răniți, dar potrivit cotidianului israelian Haaretz, numărul victimelor a crescut la 44, iar cel al răniților la 150.

Este prima sărbătoare religioasă permisă de guvernul israelian, după ridicarea restricțiilor. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a numit incidentul ca fiind “un grav dezastru”.

Sursă alternativă: Haaretz

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday