Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit sâmbătă, pentru a stabili măsurile de restricție care se aplică începând de duminică seara. Rata de incidență din București a ajuns sâmbătă la 6,88 cazuri la mia de locuitori, în creștere față de vineri.

Măsurile adoptate:

  • În unitățile de învățământ participarea la ore se desfășoară cu prezență fizică pentru toți preșcolarii și elevii din învățământul primar și elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal.
  • Este permisă organizarea cu prezența fizică a simulărilor examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali, a evaluărilor naționale.
  • Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul orar 22,00 – 5,00 în zilele de luni până joi, și în intervalul orar 20.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Sunt exceptați, dar cu declarație sau adeverință, cei care se deplasează în interes profesional, pentru asistență medicală și pentru achiziționarea de medicamente, cei care sunt în tranzit sau se deplasează pentru îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.
  • Magazinele vor funcționa în intervalul 05.00 – 18.00 în zilele de vineri, sâmbăta și duminică și până la 21.00 de luni și până joi. Sunt exceptate farmaciile, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune.
  • Pentru verificarea motivului deplasării persoanele trebuie să prezinte declarație pe propria răspundere sau adeverință de la serviciu.
  • Pentru participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paștelui Evreiesc (Pesah) și a celui Catolic, se permite circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 20.00 – 02.00.
  • Activitatea sălilor de sport/fitness a fost suspendată.
  • Accesul clienților în mall-uri se face cu menținerea distanței fizice de minimum 2 metri și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp/persoană.
  • Accesul în piețele agroalimentare și în piețele volante se face cu respectarea distanțării de minimum 2 m între oricare două persoane, dar fără a depăși 50% din capacitatea maximă a pieței.
  • Restaurantele și cafenelele se închid la interior, precum și în interiorul altor spații publice închise care au acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de faptul că sunt construcții cu caracter temporar sau permanent.
  • Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci, sau săli de jocuri de noroc.
  • Cinematografele, sălile de spectacole și concerte se închid.

Măsurile vor fi menținute până la scăderea ratei de incidență epidemică sub pragul de 3,5 la mie dar pot fi luate altele în cazul în care aceasta depășește 7,5 la mie.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday