Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID19 (CNCAV) anunță că începând cu data de 15 martie va fi disponibilă programarea la vaccinare pentru populația generală. În platforma de programare vor fi vizibile toate centrele de vaccinare, inclusiv cele care vor fi deschise în luna aprilie. După epuizarea sloturilor disponibile din centrele de vaccinare, se activează lista de așteptare, iar prioritate vor avea cetățenii din categoriile vulnerabile și cele stabilite de strategia națională de vaccinare, în ordinea cronologică de înscriere:

  • persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;
  •  persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale);
  •  persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală).

Beneficiarul va avea posibilitatea să se programeze la vaccinare, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, poate opta pentru înscrierea pe lista de așteptare aferentă centrului respectiv. Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populației cu risc și 25% lucrători din domenii esențiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a.

Fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri pentru categoriile vulnerabile și angajații din domenii esențiale, dar și pentru populația generală.

Programările la vaccinare se pot realiza prin intermediul platformei electronice și prin apelarea numărului de call center, iar modalitățile de finalizare a procesului de programare pentru persoanele înscrise pe listele de așteptare sunt următoarele:

  • Pentru cei care aleg programarea individuală în platforma electronică: la momentul în carelocurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a înscris, beneficiarul primește o notificare în acest sens, iar ulterior va intra în aplicație, pentru alegerea zilei și a intervalului orar. Persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil în termen de 24 de ore de la primirea notificării, va mai primi încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, beneficiarulrămâne pe lista de așteptare, însă va pierde poziția ocupată inițial.
  • Pentru persoanele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25: atunci când va apărea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-a înscris, va fi programat la vaccinare in ziua și in intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului. Acestepersoane vor fi notificate si nu este necesar sa confirme programarea.

CNCAV precizează că persoanele înscrise pe lista de așteptare au posibilitatea de a se realoca pe lista de așteptare a unui alt centru de vaccinare.

20210312 Comunicat Lista De Asteptare

Sursa foto: rovaccinare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday