Avizul științific al Agenției Europene a Medicamentului (EMA) susține utilizarea în statele membre ale UE a cocktailul din anticorpi monoclonali casirivimab și imdevimab (REGN-COV2). Acest lucru înseamnă că fiecare țară membră poate lua decizia utilizării tratamentului, sau Comisia Europeană îl poate autoriza pentru utilizare în toate țările.

Compania americană Regeneron, care a dezvoltat acest tratament și l-a donat pentru utilizare inclusiv în cazul președintelui SUA, Donald Trump, a încheiat un acord cu gigantul farmaceutic elvețian Roche, pentru producție și distribuție în Europa și în alte țări din afara SUA.

Costul exact al unui tratament nu este cunoscut, dar Deutsche Welle a raportat în ianuarie că Germania a rezervat un număr de câteva sute de mii de doze la un preț aproximativ de două mii de euro pentru o doză.

Medicamentul REGN-COV2 nu garantează eficiență în cazurile severe de coronavirus (de altfel EMA a aprobat utilizarea lui cu excepția cazurilor în care pacienții primesc oxigen suplimentar), dar a dat rezultate bune în cazurile ușoare și medii, împiedicând evoluția bolii spre o fază severă.

Sursă: Comunicat EMA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday