Atacul a avut loc la miezul nopții, asupra internatului școlii secundare din orașul Jangebe, din nourdul țării. “Soldații necunoscuți au deschis sporadic focul, au evacuat dormitoarele, au luat fetele și au plecat”, a declarat pentru Reuters un comisar local. Numărul exact al copiilor răpiți nu este cunoscut, dar UNICEF estimează că sunt peste 300.

Reuters menționează că numărul atacurilor de acest fel este în creștere, alimentate cel mai probabil și de faptul că, deși nu recunoaște acest lucru, guvernul nigerian plătește recompense considerabile în schimbul copiilor.

Săptămâna trecută, persoane armate neidentificate au ucis un elev, tot într-un atac de noapte asupra unui internat și au răpit 42 de persoane, inclusiv 27 de elevi. Ostaticii nu au fost încă eliberați.

În decembrie, zeci de bărbați înarmați au răpit 344 de școlari din orașul Kankara. Au fost eliberați după șase zile, dar guvernul a negat că ar fi fost plătită o răscumpărare.

Dar cea mai cunoscută răpire de acest fel a avut loc în 2014, când militanții grupării teroriste Boko Haram au răpit 276 de fete de gimnaziu. Incidentul a atras atenția la nivel internațional, iar guvernul a plătit o răscumpărare pentru eliberarea mai multor copii. Aproximativ o sută dintre fete sunt încă dispărute și se crede că o parte dintre ele au murit.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday