Alarma a fost dată duminică seara, la puțin timp după ora 22. Managerul Institutului Marius Nasta spune că angajații au văzut o flamă și fum degajat de la unul dintre ventilatoarele exterioare ale unității mobile ATI, un tir echipat pentru tratarea pacienților Covid, aflat în curtea spitalului. În interiorul unității mobile sunt 7 pacienți, care au fost apoi transferați în interiorul institutului.

La 22.30 8 autospeciale de stingere și 8 ambulanțe SMURD au sosit la Institutul Marius Nasta, dar nu mai exista nicio degajare de fum, așa că pompierii au început să investigheze cauza incidentului.

Sosit și el la fața locului, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a declarat că nu a fost un incendiu, ci “o degajare de fum sau abur”, precizând că “ultima dată, echipamentul a fost verificat tehnic acum două luni. Nu putem vorbi despre probleme ale echipamentului.”

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday