Statistica oficială anunță că în Trimestrul IV din 2020 economia românească a crescut cu 5,3% față de trimestrul anterior, dar s-a situat la un nivel de -1,7% (ajustat) față de același trimestru din anul 2019.

Evoluția PIB trimestrial în anul pandemiei arată așadar un singur trimestru de scădere față de trimestrul anterior (T2), dar în toate cele trei trimestre de după declanșarea pandemiei au fost la un nivel mai mic decât cele corespondente din 2019.

Deși recuperarea a încetinit în T4 față de trimestrul al III-lea, aceasta a rămas totuși la un nivel surprinzător de mare, poziționând România între țările cu cea mai mică scădere economică din UE (media estimată de Eurostat la nivelul Uniunii -4,8%)


INSSE mai precizează că a revizuit în creștere rezultatele Trimestrului I 2020, comparativ cu trimestrul IV 2019, precum și rezultatele Trimestrului III 2020, comparativ cu trimestrul II 2020, de la +5,8%, la +6,1%.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday