Varianta B1525 a coronavirusului face obiectul unui raport al cercetătorilor de la Universitatea din Edinburgh, care spun că a fost detectată prin secvențierea genomului în 10 țări, inclusiv Danemarca, SUA și Australia, cu 32 de cazuri găsite în Marea Britanie până acum. A fost identificată prima dată în decembrie, pe mostre din Marea Britanie și Nigeria.

Echipa spune că genomul variantei B1525 a coronavirusului are similitudini cu varianta Kent (B117, mai cunoscută și sub numele de Tulpina Britanică) dar are și mutația proteinei spike (E484K) prezentă la variantele de coronavirus apărute în Africa de Sud și Brazilia, despre care se crede că face virusul mai capabil să se sustragă anticorpilor produși de organism și ar putea face actualele vaccinuri mai puțin eficiente.

Dr. Simon Clarke, profesor asociat de microbiologie celulară la Universitatea din Reading, a declarat pentru The Guardian că “încă nu știm cât de puternic se va răspândi această nouă variantă, dar dacă se va răspândi, se poate presupune că imunitatea la actualele vaccinuri precum și cea dobândită de cei care au făcut deja boala, va fi una redusă.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday