Anunțul a fost făcut de ministrul de interne, care a precizat că decizia a venit la cererea landurilor Bavaria și Saxonia, iar închiderea granițelor va fi operată începând de duminică.

Angela Merkel l-a sunat pe cancelarul austriac Sebastian Kurz pentru a-și exprima îngrijorarea legată de situația din Tirol, deși guvernul austriac a ordonat deja carantinarea întregii regiuni, despre care chiar Kurz a spus că este cel mai mare focar de infectare cu tulpina sud-africană din Europa. Totuși, din Tirol se poate pleca dacă persoana care iese din regiune prezintă un test negativ.

Dar premierul landului Bavaria, învecinată cu Tirolul, a spus că autoritățile din regiunea austriacă “nu iau în serios evoluția evenimentelor”.

Între timp, landul Saxonia, care se află la granița cu Republica Cehă, va introduce de sâmbătă controale ferme la frontieră, oprind inclusiv intrarea persoanelor care lucrează transfrontalier, cu excepția medicilor și a angajaților din casele de îngrijire a persoanelor în vârstă, dar și aceia vor prezenta zilnic un test negativ. Între timp, guvernul ceh a anunțat că va introduce în carantină strictă trei zone puternic afectate, dintre care două sunt la granița cu Germania.

După două luni de carantină națională, rata infectărilor zilnice în Germania a scăzut la jumătate, iar miercuri aceasta a fost prelungită cu încă o lună.

Sursă alternativă: Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday