Vorbind în cadrul unei ceremonii organizate pentru a onora memoria evreilor uciși de neonaziști în timpul celul de-Al Doilea Război Mondial, António Gutteres a susținut că pe măsură ce oamenii petrec mai mult timp acasă și online, membrii organizațiilor white supremacy și neo-naziștii folosesc platformele de socializare pentru a disemina propagandă și a răspândi ură. Acesta a catalogat acțiunile ca fiind “un atac global asupra adevărului care a redus rolul științei și al analizei bazate pe fapte în viața publică”.

Șeful ONU a comparat teoriile conspirației de acum cu cele din secolul al XIV-lea privind ciuma bubonică: “Propaganda care leagă evreii de pandemie, de exemplu, acuzându-i de crearea virusului ca parte a unei licitații pentru dominația globală, ar fi ridicolă, dacă nu ar fi atât de periculoasă. Aceasta este doar cea mai recentă manifestare a unei mișcări antisemite care datează din secolul al XIV-lea, când evreii au fost acuzați de răspândirea ciumei bubonice”.

Secretarul general al ONU a menționat faptul că aproape două treimi dintre tinerii americani nu știu că 6 milioane de evrei au fost uciși în timpul Holocaustului: “Antisemitismul este cea mai veche, persistentă și înrădăcinată formă de rasism și persecuție religioasă din lumea noastră. Antisemitismul continuă să ne distrugă lumea. Este trist, dar nu surprinzător, faptul că pandemia COVID-19 a declanșat încă o erupție a acestei ideologii otrăvitoare”, a mai spus el.

Sursă: Comunicat ONU

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday