Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, în luna noiembrie 2020 au decedat în total în România 34.769 de persoane, cu peste 14 mii mai multe decât în luna noiembrie 2019 și cu 7.278 mai multe decât în octombrie 2020, o lună care stabilise recordul precedent.

Diferența dintre noiembrie 2020 și noiembrie 2019 este semnificativ mai mare decât numărul deceselor înregistrate oficial cu coronavirus în noiembrie 2020 (4.463), chiar dacă și acesta a fost un record de la începutul pandemiei.

Institutul Național nu determină cauza deceselor ci doar numărul acestora. În comunicatul său, INSSE face precizarea că “o comparație cu luna precedentă este afectată de faptul că înregistrările statistice ale fenomenelor demografice înregistrează un decalaj de la o lună la alta, din cauza faptului că există fenomene demografice produse în ultimele 4-5 zile ale lunii curente, care se înregistrează preponderent în luna următoare. De asemenea, fenomenul de mortalitate înregistrează o evoluție sezonieră, fiind mai accentuat în lunile de iarnă și înregistrând cele mai mici valori în lunile iulie, august, septembrie.” 

Comunicatul integral al INSSE

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday