• Datele comunicate de INSSE arată că în luna noiembrie 2020, producţia industrială a scăzut pe total cu 4,8% (serie brută) față de luna precedentă și cu 3,4% faţă de luna corespunzătoare din 2019.
  • Acest lucru face ca în primele 11 luni din 2020, producția industrială, o componentă importantă a PIB, să fie cu peste 10% mai mică față de 2019.
  • Industria prelucrătoare, care este și ramura exportatoare cea mai importantă a României, are cea mai mare cădere: -6,9% numai în noiembrie față de octombrie (serie brută) și -11,3% în primele 11 luni.
  • Industria energetică a cunoscut o revigorare sezonieră în noiembrie (+10,6%), dar aceasta este normală, fiind provocată de debutul sezonului rece. În primele 11 luni, industria energetică are și ea un minus de 3,4%.
  • Pornirea termocentralelor și a instalațiilor de încălzire, odată cu venirea frigului, nu a ajutat totuși suficient industria extractivă, cu un minus de 4,4% în noiembrie și de 10,5% de la începutul anului 2020, în principal din cauza scăderii cererii și a prețurilor carburanților.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday