Proiectul amplus se numește Titan, și a început neoficial în 2014. Între timp, în cadrul echipei s-au făcut ample restructurări și a fost numit șef Doug Field, care a lucrat pentru Tesla. În cursa pentru dezvoltarea mașinilor autonome se află și Google, prin Waymo, care a produs deja taxiuri-robot pentru o companie de transport.

”Nucleul proiectului” Apple rămâne bateria, conform declarațiilor făcute pentru Reuters de două surse din interiorul companiei. Gigantul tech face planuri pentru o baterie ”monocelulară”; cu un design din care să fie eliminate pungile și modulele care conțin materialele bateriei. Astfel, mai mult material activ va putea fi inclus în acumulator, iar durata de viață va crește.

Viitoarele mașini ar putea fi dotate cu senzori lidar care să cartografieze traseul, senzori instalați în prezent pe modelele iPhone 12 Pro și iPad Pro.

Aceleași surse citate de Reuters susțin că grupul californian va coopta un partener pe platforma căruia să asambleze mașinile. O persoană care lucrează pentru Proiectul Titan a declarat, în anonimat, că ”dacă există o companie care să dispună de toate resursele necesare în acest sens, aceasta este Apple. Dar să ținem cont că aici nu este vorba despre un telefon”.

Analiștii se gândesc acum la cât de fiabil este acest proiect. Apple este o compania cu experiență în domeniul produselor electrice și electronice, dar nu a produs niciodată o mașină electrică. Spre comparație, Tesla a lansat un astfel de automobil la capătul unui efort de 17 ani.

”S-ar putea ca Apple să își reducă eforturile la un sistem de conducere autonomă și să-l vândă constructorilor de mașini, decât să vândă o mașină brand Apple” declară o altă sursă pentru agenția de știri.

În urma acestei știri, acțiunile Tesla, proaspăt listată la bursă, au scăzut cu 6,5%, iar cele Apple s-au apreciat cu 1,24%.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday