Anunțul a fost făcut de șeful DSU, Raed Arafat. Sinteza declarațiilor:

  • Având în vedere incidența mare a cazurilor de coronavirus, vom institui măsura de carantinare a Sibiului, la un loc cu Șelimbăr și cartierul Arhitecților, începând de luni. La fel, vor intra în carantină și localitățile Tălmaciu și Cisnădie.
  • Închiderea magazinelor și a mall-ului pe toată perioada weekendului, încă din acest weekend, cu excepția farmaciilor, a magazinelor agro-alimentare și a piețelor.
  • Pe durata carantinei, magazinele se închid la ora 20, terasele vor rămâne închise, inclusiv cele aflate în spațiul deschis.
  • Magazinele pot primi cel mult o persoană la opt metri pătrați, respectând toate regulile de sănătate publică emise, iar între orele 10 și 13, procurarea de alimente și materiale necesare va fi rezervată persoanelor cu vârste de peste 65 de ani.
  • Pentru ieșirile sau intrările în zona de carantină există excepții: asistența medicală de urgență, activitatea profesională, cumpărarea alimentelor – pe baza declarației pe propria răspundere.
  • Activitățile religioase se vor desfășura numai în spații deschise.
  • La sfârșitul celor 14 zile, care sunt socotite de luni, vom face o nouă evaluare. Rugămintea noastră către populație este să înțeleagă și să colaboreze pentru aceste măsuri, care sunt extrem de necesare pentru a reduce impactul asupra sectorului sanitar și scăderea incidenței virusului.
  • Colegii de la Spitalul Militar suplimentează cu încă 5 paturi locurile de acolo, iar astăzi, trei pacienți de la ATI urmează să plece la Târgu Mureș, unde sunt locuri disponibile. Și acolo se va suplimenta mâine numărul cu încă zece paturi.
  • Când ai un municipiu cu indice peste 11%, ai o transmitere intensă. Măsurile acestea urmăresc reducerea mobilității și a contactelor care nu sunt necesare.

„Măsurile în privința funcționării în privința instituțiilor din Sibiu au plecat de la revocarea din funcție a subprefectului, care a fost la comandă în ultimele 2 săptămâni, perioadă în care se putea mai multă eficiență. Am primit demisia directorului DSP și aștept și demisia managerului Spitalului Județean de Urgență. Vrem să îndreptăm situația din județ” a declarat și viceprim-ministrul României, Raluca Turcan.

Știrea se actualizează.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday