Cea mai mare presiune este pe spitalele din Capitală, iar Digi 24 a raportat în această dimineață că institutele Matei Balș, Victor Babeș și Marius Nasta vor fi primele care nu vor mai putea primi cazurile ușoare și asimptomatice, chiar dacă există riscul unor complicații ulterioare.Biziday confirmă faptul că în ședința de guvern de ieri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, i-a informat pe membrii cabinetului în legătură cu un proiect de ordonanță de urgență care va modifica procedura de tratament a persoanelor infectate cu coronavirus, urmând ca, la nivel național, spitalele să interneze doar cazuri medii și severe, iar medicii de familie să preia evaluarea persoanelor care, deși au test pozitiv, nu prezintă simptome, sau acestea sunt ușoare.

Ieri erau internate în spitale 9.439 de persoane cu coronavirus, față de o capacitate totală de 13.654 de paturi, la nivel național. La un număr de cazuri noi de aproximativ 4000 pe zi, capacitatea s-ar epuiza încă din această săptămână.

În același timp, numărul cazurilor grave, de la ATI, se apropie de 700, iar capacitatea totală a spitalelor românești este de doar 2200 de paturi de terapie intensivă pentru pacienții Covid, dintre care puțin peste o mie sunt dotate cu ventilatoare pentru respirație mecanică.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday