Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis:

  • Comitetele Județene se vor întruni în regim de urgență și, în funcție de situație (peste 1,5 cazuri la mia de locuitori) vor lua măsurile prevăzute în hotărârile de guvern – purtarea măștii în spații închise, carantinarea localităților cu peste 3 cazuri la mie, interzicerea evenimentelor private (nunți, botezuri), închiderea restaurantelor în interior.
  • Este în analiză suspendarea activității pentru 30 de zile a autorizației firmelor care nu respectă regulile
  • Instituțiile publice și private vor lua în considerare munca de la domiciliu, sau decalarea programului, în zonele în care sunt mai mult de 1,5 cazuri la mia de locuitori.
  • Evenimentele religioase vor avea loc fără participarea pelerinilor din alte localități
  • Controalele vor fi intensificate, vor fi făcute verificări de respectare a regulilor. 
  • Persoanele alese la scrutinul din 27 septembrie vor depune jurământul on-line, dacă sunt în carantină.



Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au susținut o conferință de presă, în contextul creșterii numărului de infectări zilnice.

Principalele declarații:

Nelu Tătaru: A fost analizată evoluția din ultima lună. S-au luat o serie de decizii, care includ, dincolo de urmărirea și evaluarea regulilor. Unii dintre noi nu au realizat că masca ne poate salva. Regulile care s-au impus trebuie să revină în actualitate. S-au făcut evaluări. Cetățenii care vin state cu risc ridicat, pentru 3 zile, pot veni cu un test negativ efectuat în ultimele 24h. Ceilalți vor sta în carantină 14 zile. Evaluarea fiecărui caz se va face de direcția de sănătate publică a fiecărui județ.

Hotarare CNSU Nr. 47 Din 05.10.2020

Anexa Hotarare CNSU Lista State Cu Risc Epidemiologic Ridicat 5 10 2020

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday