Executivul de la Bruxelles anunță că a aprobat modificarea programului operațional „Competitivitate” din România, redirecționând 550 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a amortiza efectele negative ale crizei coronavirusului asupra economiei țării. Sprijinul financiar va fi acordat pentru mai mult de 120.000 de întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) cu prioritate pentru inițiativele de digitalizare și educație electronică. 

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira , a declarat: „Împreună cu fondurile UE orientate deja către sectorul de sănătate din România, formare, educație și infrastructuri, aceasta este o oportunitate unică pentru o redresare economică promptă. Acum este extrem de important să punem rapid în aplicare aceste măsuri.“

România a mobilizat deja 350 de milioane de euro din fonduri UE pentru suplimentele acordate medicilor și angajaților din domeniul sănătății. Prin Inițiativa de investiții pentru răspunsul la coronavirus, suma de 1,35 miliarde de euro a fost deja mobilizată în cadrul finanțării politicii de coeziune pentru a contracara efectele crizei actuale în România.

În exercițiul bugetar 2014-2020, UE a alocat României 30,3 miliarde EUR prin politica de coeziune.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday