Euro stabilește un nou record istoric – 4,8722 de lei la oficial, după o a doua zi de creștere susținută. Dolarul în urcare, de asemenea.

Moneda unică a depășit în tranzacții nivelul de 4,87 de lei încă de ieri după amiază, și a rămas acolo și în tranzacțiile din această dimineață, evoluția sugerând faptul că la acest nivel investitorii speculativi, inclusiv cei străini, cumpără euro.

Banca Națională a cotat moneda europeană la 4,8722, cel mai mare nivel din istorie, iar dolarul american la 4,1883 de lei.

Euro este în continuă ascensiune, după ce parlamentul a votat marți creșterea pensiilor cu 40%, iar zvonurile privind respingerea de către CCR a acțiunii guvernului împotriva  legii privind dublarea alocațiilor elevilor au complicat și mai mult situația.

Guvernul decisese, printr-o ordonanță de urgență, majorarea etapizată a alocațiilor, dar Parlamentul a respins actul normativ, păstrând în vigoare măsura de dublare a acestora.

Și mediul de afaceri a criticat dur creșterea pensiilor. „Generarea unor cheltuieli bugetare nesustenabile, din motive pur electorale, reprezintă un factor de risc major pentru România”, au transmis reprezentanții oamenilor de afaceri într-un comunicat .

Folosim cookies