Moneda unică a depășit în tranzacții nivelul de 4,87 de lei încă de ieri după amiază, și a rămas acolo și în tranzacțiile din această dimineață, evoluția sugerând faptul că la acest nivel investitorii speculativi, inclusiv cei străini, cumpără euro.

Banca Națională a cotat moneda europeană la 4,8722, cel mai mare nivel din istorie, iar dolarul american la 4,1883 de lei.

Euro este în continuă ascensiune, după ce parlamentul a votat marți creșterea pensiilor cu 40%, iar zvonurile privind respingerea de către CCR a acțiunii guvernului împotriva  legii privind dublarea alocațiilor elevilor au complicat și mai mult situația.

Guvernul decisese, printr-o ordonanță de urgență, majorarea etapizată a alocațiilor, dar Parlamentul a respins actul normativ, păstrând în vigoare măsura de dublare a acestora.

Și mediul de afaceri a criticat dur creșterea pensiilor. „Generarea unor cheltuieli bugetare nesustenabile, din motive pur electorale, reprezintă un factor de risc major pentru România”, au transmis reprezentanții oamenilor de afaceri într-un comunicat .

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday