Cursul oficial stabilit de BNR este de 4,8641 pentru un euro și de 4,1529 pentru un dolar. Legea privind rectificarea bugetară încă nu a intrat în vigoare, iar ministrul de Finanțe a avertizat că dacă va intra toate agențiile de rating vor retrograda România la “junk” (nerecomandat investițiilor).

Euro s-a tranzacționat în creștere încă înainte de sesiunea camerelor reunite ale parlamentului de ieri, dar a scăzut sub 4,86 de lei înainte de ora 13, la care BNR anunță cursul oficial, de teama unei intervenții a băncii centrale. După votul de la ora 14.30 din parlament, Euro a urcat până la 4,8640 și a rămas peste 4,86 și după închiderea pieței de la București. În decursul dimineații a urcat până la 4,8660 de lei.

Raportul lunar al BNR arată că populația și firmele din România au anticipat corect creșterea cursului Euro față de leu, în ultimul an depozitele acestora în valută fiind în creștere cu 16,5%, în timp ce soldul creditelor în monedă străină s-a redus cu 8,2% în cazul populației și a crescut cu doar 2% în cazul firmelor.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday