Consumul de energie este un indicator important al activității economice, dar trebuie menționat faptul că acesta era în scădere în ultimii ani, la nivelul Uniunii Europene, datorită noilor tehnologii care oprimizează consumul.

Dacă în luna aprilie, când măsurile de carantină au fost prezente pe tot continentul, consumul de energie a coborât mult sub media ultimilor cinci ani, începând cu mai și, mai ales, în iunie, acesta a rămas foarte scăzut în țările cu profil turistic (Grecia, Spania, Croația, Polonia, Cipru), în sensul în care reducerea semnificativă a acestui sector a afectat și consumul de energie.

În Germania, Austria și Italia consumul de energie a rămas la un nivel mai mic de 5-10%, în timp ce în Franța, Olanda, Ungaria și Bulgaria, el a fost în iunie mai mic cu mai puțin de 5% față de minimul anilor anteriori.

În România reducerea consumului a fost de doar 4,5% în martie, dar s-a prăbușit la -11,8% în luna mai. A revenit apoi destul de consistent în iunie, fiind cu -4,6% mai mic decât minimul lunii iunie atins în 2017.

Sursa: Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday