Este timpul ca guvernul să ia în cele din urmă unele măsuri decisive și responsabile în această criză și să ceară universităților să abandoneze planurile de predare față în față. Universitățile trebuie să renunțe la planurile de redeschidere a campusurilor luna viitoare pentru a preveni o criză majoră de sănătate publică în UK”, solicită Uniunea Colegiilor și Universităților din Regatul Unit (UCU), o organizație ce reunenște 120 de mii de membri din rândurile profesorilor, cercetătorilor, dar și al personalului nedidactic. Propunerea lor este ca în primul semestru (care în UK se încheie de Crăciun) cursurile să se desfășoare doar online. 

Reprezentanții Uniunii se teme că întoarcerea a peste un milion de studenți în campusuri ar putea provoca un al doilea val al pandemiei. Ei subliniază că nu există un sistem funcțional de urmărire a contactelor și nici planuri la nivelul întregului Regatul Unit de a testa în mod regulat studenții sau personalul universităților. Reprezentanții profesorilor din învățământul superior spun, totodată, că universitățile pun banii din taxele de școlarizare mai presus de sănătatea și siguranța angajaților. 

Mai multe universități au anunțat că sunt pregătite să se redeschidă în octombrie.

Surse: Comunicat UCU, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday