Mii de absolvenți care pierduseră șansa de a intra la o facultate bombardează acum universitățile cu întrebări și cereri de admitere, în timp ce aplicația UCAS, ce selecționează cererile și răspunsurile venite de la universități, încearcă să rearanjeze notele până vineri.

Durham University (în apropiere de Sunderland) le oferă chiar burse și le garantează loc de cazare noilor studenți care acceptă să stea un an acasă și să își amâne pentru 2021 începerea studiilor, pe fondul haosului legat de admitere, care se va suprapune pe criza generata de pandemie și de spațiul redus.

Din cauza pandemiei, examenele de final de liceu pentru cei care doreau să urmeze o facultate au fost anulate, iar guvernul a introdus inițial un algoritm care pondera evaluările făcute de profesori cu rangul liceului din care proveneau elevii. Acest lucru a dus la reducerea cu 40% a numărului celor care ar fi putut intra la o facultate, ceea ce a stârnit furia și a elevilor și a profesorilor, care au acuzat guvernul că favorizează școlile private, în detrimentul celor publice.

Luni, Guvernul Boris Johnson a anunțat că renunță la algoritmul respectiv.

Surse: BBC, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday