“Marșul Libertății” a adunat peste 200 de mii de protestatari pe străzile din Minsk, potrivit Reuters. Duminică dimineața Lukașenko și-a adus proprii susținători într-un miting de susținere, dar cu o prezență mult mai modestă.

Lukașenko și Putin au avut azi o nouă conversație telefonică, după ce ieri președintele rus l-a asigurat că este gata să îi ofere asistență militară, în cazul unei agresiuni externe.

După ce, înainte de alegeri, Lukașenko acuza că “mercenari ruși au fost trimiși să destabilizeze țara”, el spune acum că NATO strânge forțe în Polonia și Lituania, sugerând că ar exista o amenințare externă care să justifice intervenția Rusiei. Între timp televiziunile ruse fac paralele între situația de acum din Belarus și cea din Ucraina din 2014, când, după revoluția de la Kiev, Rusia a ocupat militar și a anexat Crimeea și a destabilizat partea de est a țării.

NATO desfășoară într-adevăr un exercițiu militar programat și anunțat anterior, în Polonia și Țările Baltice, dar a precizat în răspuns că nu e vorba de nicio concentrare de forțe.

Sursă: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday