• Mineritul și Industria auto sunt cele mai afectate activități industriale din România, cu scăderi de volum de până la 35% în prima jumătate a acestui an. În materie de încasări, industria producătoare de autoturisme înregistrează o scădere de 25% față de aceeași perioadă din 2019.
  • Chiar și industria alimentară, care a înregistrat o creștere de 8% în iunie față de luna mai, înregistrează o ușoară scădere de volum (-3%) pe primul semestru din 2020, dar se menține pe plus în încasări datorită creșterii prețurilor.
  • Singurele sectoare industriale care au înregistrat un plus de producție în primele șase luni din 2020 sunt industria farmaceutică (+7%) și cea a tutunului (+3%).
  • Pe total, industria prelucrătoare a pierdut în volum de producție 18,6%, cea energetică are un minus de 8%, iar cea extractivă -10,3%.
  • În materie de încasări (cifra de afaceri) industria românească a pierdut în primele șase luni ale anului 14%, cu o prăbușire cu 31% a încasărilor din industria energetică.

Sursa: Comunicate INSSE

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday