Accelerarea numărului de cazuri coronavirus în România a scăzut încă de săptămâna trecută, dar fenomenul poate fi pus și pe seama plafonării numărului de teste efectuate. Astfel, față de săptămâna 20-26 iulie, numărul testelor efectuate a fost mai mic și în prima și în a doua săptămă din august. Totuși, procentul celor pozitivi a continuat să crească, ajungând la 6,2% în ultima săptămână, chiar dacă numărul testelor făcute la cerere (firme, plecări în străinătate, etc) a fost cu peste 3500 mai mic decât în săptămânile precedente.

La nivel european, Spania a depășit din nou România cu un număr cumultiv de 89,4 cazuri la suta de mii de locuitori, în ultimele 14 zile, față de 87,3, România, dar țara noastră continuă să se distanțeze la numărul deceselor raportate la suta de mii de locuitori – 2,5, față de 1,5 în Bulgaria, a doua în clasamentul realizat de ECDC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday