Dacă parcurile din Shanghai, Hong Kong sau Japonia s-au redeschis după ridicarea restricțiilor în mai, Disney World Florida și Disneyland Paris au reînceput să primească vizitatori abia în iulie, iar Disneyland California este în continuare închis. În aceste condiții, încasările grupului numai din acest segment au scăzut cu 85%, până la un miliard de dolari, față de 5 miliarde înainte de pandemie.

Facilitățile de distracții ale Disney cuprind șase parcuri tematice, linii turistice terestre și croaziere, precum și hoteluri și lanțuri de produse, toate puternic afectate de restricțiile de siguranță impuse de statele lumii în încercarea de a controla pandemia de coronavirus.

Cu magazinele de produse închise și ele, s-au înregistrat pierderi importante și pe segmentul vânzărilor cu amănuntul, dar și a licențierii de produse noi. Pe total, veniturile companiei au scăzut cu peste 30% față de finalul anului 2019.

Sursa: CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday