Scenariul 1 (considerat de Universitate improbabil) prevede revenirea la modalitatea clasică de derulare a activităților academice, dacă reglementările naționale revin la condițiile pre-pandemie, cu păstrarea unor cursuri în variante on-line.

Scenariul 2 (considerat de UBB posibil) prevede reluarea activităților academice exclusiv în on-line, în cazul în care se revine la starea de urgență.

Scenariul 3 (considerat probabil) prevede implementarea unui sistem hibrid de desfășurare a activităților și va fi implementat în condițiile în care situația pandemică rămâne ca în prezent. 

  • Distribuirea studenților în cămine se va desfășura ca de obicei. 
  • Toate cursurile pentru licența și master vor fi on-line.
  • Orarul va fi organizat pentru a nu suprasolicita studenții sau cadrele didactice.
  • Seminarii/lucrări de laborator în condiții clasice pentru anul I (la toate facultățile) și pentru ultimul an la facultățile care implică domenii experimentale și vocaționale. Pentru ceilalți ani, seminariile/lucrările de laborator se vor desfășura on-line.
  • Activitățile la nivel de doctorat se vor desfășura clasic.
  • Activitățile din cadrul CFCIDER se vor derula on-line, întălnirile vor fi aprobate de prorector, cu respectarea regulilor de distanțare.

Rectorul Daniel David precizează că “Scenariul academic propus este unul de lucru, pentru a păstra sănătatea comunității UBB și a orașului Cluj-Napoca, pentru a nu afecta major parcursul de viață al studenților UBB, sperând însă și să-l folosim creativ/inovativ pentru a iniția o nouă pedagogie universitară”

Cu aproximativ 45 de mii de studenți și cinci mii de cadre didactice și angajați Universitatea Babeș-Bolyai este cea mai mare comunitate academică din România.

Sursa: UBB