Compania chineză Ninebot, care a cumpărat fabrica britanică în 2015, va opri producția de Segway PT (Personal Transporter) pe 15 iulie. 21 de angajați vor fi disponibilizați de la uzina din Bedford, New Hampshire. Potrivit oficialilor companiei, vânzările de Segway au reprezentat doar 1,5% din vânzările de anul trecut, aceste vehicule ce păreau revoluționare în urmă cu 20 de ani, fiind concurate cu succes de trotinetele electrice, mult mai ieftine. Tony Ho, vicepreședinte de dezvoltare al Ninebot a declarat pentru CNN că, la un preț care începe de la 6.000 de dolari și ajunge uneori la 10.000 de dolari, doar departamentele de poliție și turiștii în căutare de experiențe inedite își puteau permite să cumpere sau să închirieze un Segway: „A fost o invenție grozavă acum 20 de ani. Acum pare un pic învechit. Chiar și departamentele de poliție se orientează către scuterele electrice mai ieftine”, a mai spus Ho.

Inventat de Dean Kamen, un dezvoltator de echipamente medicale, în anii 90, ideea Segway a pornit de la scaunele cu rotile autoechilibrate. A făcut furori la începutul anilor 2000, când numeroase celebrități sau chiar șefi de state și de guverne au apărut pe un astfel de vehicul. Cel mai cunoscut caz a fost cel al președintelui George W. Bush, care a reușit să cadă de pe un Segway.

Surse alternative: The Telegraph, CNN

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday